Poradna - Vitamíny a minerály

Připravujeme pro Vás znovuotevření poradny. Chcete-li se zapojit do odpovědí a zviditelnit se, kontaktujte nás zde.

Odpovědi v poradně budou označeny profilem a kontaktem na odpovídajícího. Na profilu bude přehledně uvedeno zaměření, specializace, pozitivní reference z poradny, kontaktní údaje atd. Profil bude možné upravovat a později z něj bude možné vytvořit profesní web.

Bude jen na Vás do kolika odpovědí v poradně se zapojíte. Vytvoření profilu Vás k ničemu nezavazuje. Hledáme primárne specialisty v oborech: Nutriční specialista, Fitness trenér, Lékař, Psycholog, Psychiatr, Kosmetička.

Hypervitaminóza A

Aká je diéta pri hypervitaminoze a? Ktoré potraviny je potrebné vylúčiť zo stravy pri hypervitaminoze a ?

Odpovědi na otázku

Poraďte se se svým lékařem.
dat si velky pozor na vitamin A
vynechať doplnky stravy . kde je vitamín A .. zmeniť jedálniček
změnit jídelníček
Už to tady někde je.. změnit jídelníček ...
změnte jídelníček, paní Jitka popsala vyčerpávající odpověd
Nejdůležitější přírodní zdroje vitamínu A a jeho provitamínů rybí tuk a tučné ryby (treska, sleď) slávky vejce mléko (zejména plnotučné a smetana) játra tmavá zelenina sladké brambory (topinambury, židovské brambory) pupalkový olej mrkev kedlubnové listy karotenový macerát mladá pšeničná tráva sušené meruňky kapusta růžičková kapusta kadeřavá petržel špenát žluté a oranžové dýně a melouny menší množství se nachází v růžových grapefruitech, mangu, meruňkách, broskvích, petrželové nati, zeleném hlávkovém salátu a brokolici Tzn. toto omezit.
Změnit jídelníček.Vynechat všechnu stravu s vit A
Souhlasim s Jitkou pri hypervitaminoze je nutne omezit potraviny a A vitamíny
Vitamin A je obsažen v tučných rybách, slávkách, vejcích, plnotučném mléce, smetaně, játrech, tmavé zelenině, sladkých bramborách, pupalkovém oleji, mrkvi, sušených meruňkách, kapustě, kadeřavé petrželi, špenátu, žlutých a oranžových dýních a melounech. Menší množství se je také v růžových grapefruitech, mangu, meruňkách, broskvích, petrželové nati, zeleném hlávkovém salátu a brokolici. Důležité je hlavně vynechat doplňky stravy, kde je vitamin A obsažen (multivitaminy!).